-20%
Råvarubutiken

Dadlar Deglet Nour RB RAW&EKO 1000 g

Artikel nr: 201013
EAN: 7340051809638
111,20 kr

Dadlar – 1000 gram ekologiska – med massor av användningsområden

 

Dessa ekologiska deglet nour-dadlar från Tunisien är det bästa valet för dig som använder mycket dadlar, och som kanske vill ha dadlar i olika bakverk, såser och liknande.

 

Var ifrån kommer Deglet Nour-dadlarna?


Från dadelpalmen i Mellanöstern kommer dadlar. Sorten Deglet nour odlas i Nordafrika och Kalifornien, som i dagsläget är de största producenterna. Dadelpalmer växer helst i heta kustregioner och efter fem till sex år ger de en frukt som kallas dadel. Deglet nour betyder ljusets finger och kommer ifrån det faktum att kärnorna blir synliga när ljuset skiner genom dadlarna.

Dadlar från Råvarubutiken

Dadlar – 1000 gram ekologiska – med massor av användningsområden

Dessa ekologiska deglet nour-dadlar från Tunisien är det bästa valet för dig som använder mycket dadlar, och som kanske vill ha dadlar i olika bakverk, såser och liknande. 

Var ifrån kommer Deglet Nour-dadlarna?
Från dadelpalmen i Mellanöstern kommer dadlar. Sorten Deglet nour odlas i Nordafrika och Kalifornien, som i dagsläget är de största producenterna. Redan i Mesopotamien odlades dadlar och i Israel har 2000 år gamla dadelkärnor upptäckts tillsammans med arkeologiska fynd. Dadlar går också under beteckningen ökens bröd och har länge använts för överlevnad. Dadelpalmer växer helst i heta kustregioner och efter fem till sex år ger de en frukt som kallas dadel. Deglet nour betyder ljusets finger och kommer ifrån det faktum att kärnorna blir synliga när ljuset skiner genom dadlarna.

Lite om Deglet Nour-dadlarnas näringsinnehåll
Eftersom deglet nour-dadlar innehåller 60-70 % kolhydrater i torkad form, ger de ett värdefullt energitillskott som varar länge. De innehåller fibrer som stödjer tarmarnas funktion, samt betakaroten, mineraler och vitaminer.

Hur använder jag Deglet Nour-dadlar?
Deglet nour-dadlarna är kända för att vara den stabilaste av alla dadelsorter. De har extra mycket fruktkött och smakar lika ljuvligt som en karamell. De passar lika bra i matlagningen, som i bakningen eller för att ätas bara som de är. Dadlarna kan användas till te tillsammans med mandlar och valnötter och i müsli för att ge ett sött inslag. Dessa deglet nour går bra att blötlägga före användning för att göra dem lättare att arbeta med, men går även att stoppa rakt ner i matberedare eller mixer som de är, lite beroende på hur gammal matberedare du har 😉

För fler tips om dadlar (både deglet nour och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:

Dadlar, tips och recept


Innehåll: Torkade kärnfria dadlar av sorten Deglet Nour.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologiska: Ja, EU-ekologiska
Ursprung: Tunisien


Näringsinformation per 100 g:

Energivärde:1181 kJ/282 kcal
Protein:2 g
Fett:1 g
Kolhydrater:75 g
– varav sockerarter:63 g
– varav kostfiber:8 g
Magnesium:43 mg11%*
Kalium:656 mg19%*
Koppar:0,2 mg10%*
Mangan:0,3 mg13%*
Fosfor:62 mg6%*
Kalcium:39 mg4%*
Järn:1 mg6%*
Tiamin (B1):0,1 mg3%*
Riboflavin (B2):0,1 mg4%*
Niacin (B3):1,3 mg6%*
Vitamin B6:0,2 mg8%*
Folat:19 µg5%*

* Rekommenderat dagligt intag (RDI)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)


Del 1 om skörden av Deglet Nour-dadlar:

Del 2:


Lite goda dadelnyheter och tips: