Om produkten
Vikt 2kg
Vår Couverture tillverkas i Frankrike vid en kooperativ verksamhet, som har som målsättning att stötta utvecklingen av ekologiskt jordbruk och lokalsamhällen i Latinamerika. Man köper in riktig criollokakao från kooperativet Pangoa, på den peruanska Amazonasplatån. Där odlar ett hundratal producenter kakao som inte genomgått någon hybridisering utan tillåtits bibehålla kakaons ursprungliga konstitution. Detta ger Pangoakakaon en unik kvalitet och smak.
Att bönderna dessutom får betalt mer än dubbla världsmarknadspriset ger en än bättre eftersmak. Med de fi naste råvaror, och pangoakakon som bas,
producerar man en hel rad olika chokladvarianter. Som sötning används fullrörssocker, som även det produceras av ett peruanskt kooperativ,i närheten av Lima.
I korthet
Förstaklassig criollokakao som ej hybridiserats
Ekologiskt odlad, efter de ursprungliga formerna
Rättvist producerad – bönderna betalas minst dubbla världsmarknadspriset
Kvalitet och medvetenhet i alla led
Hantverksmässig produktion