Celtic Salt

Celtic Havssalt Grovmalet 227 g

Artikel nr: B465
EAN: 728060104000
59 kr

Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier.

 

Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig länge i kylskåp då det är desinficerat av saltet.

 

Celtic havssalt är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.

 

Se en mineralanalys gjord på Celtic salt här

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Tester visar att det är det enda oraffinerade havssalt utan mikroplast från havet. Och det  är med stor sannolikhet det mest mineralrika saltet. Vanligt vitt, raffinerat bordssalt är, i jämförelse med celtic havssalt, rena giftet. Där har man avlägsnat alla de viktiga spårmineralerna som finns naturligt i havssaltet, och i princip finns endast natriumklorid kvar. Det är samma sak med det vita sockret där man tagit bort alla mineraler och andra ämnen från de olika råsockerarter som finns. I Celtic salt är natriumklorid ca 85% medan det kan ligga långt mycket högre, 98%, i industriellt raffinerat salt.

Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (15%) än Himalayasalt (4,1%).

Många naturläkare rekommenderar Celtic salt. Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig länge i kylskåp då det är desinficerat av saltet.

Celtic havssalt är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.

– Grovt 227 gram eller 454 gram i plastpåse med zip-lås.

– Finmalet 227 gram i plastpåse med zip-lås. (Detta är malt i kvarn och innehåller mindre fukt, därav något dyrare)

Se en mineralanalys gjord på Celtic salt här

 

Innehåll

Näringsinnehåll per 100 gramMängd
Energivärde0 kcal / 0 kJ
Totalt fett 0 gram
Kolhydrater0 gram
Protein0 gram
Natrium34 gram
Magnesium200 mg

Ingredienser:

Oraffinerat havssalt (NaCL) 82,5%.

 

Förpackning:227 gram
Förvaring:Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information:Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej