Celtic havssalt kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier och det innehåller inga mikroplaster. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller.
Celtic havssalt är ljusgrått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.
Innehåll
Näringsinnehåll per 100 gram |
Mängd |
Energivärde |
0 kcal / 0 kJ |
Totalt fett |
0 gram |
Kolhydrater |
0 gram |
Protein |
0 gram |
Natrium |
34 gram |
Magnesium |
200 mg |
Ingredienser:
Oraffinerat havssalt (NaCL) 82,5%.
Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig flera dagar i kylskåp då det är desinficerat av saltet.