Pardis Saffron

Föreställ dig att du befinner dig på ett saffransfält i nordöstra Iran, omgivet av vackra krokusblommor i olika färger. Det är härifrån som Pardis Saffron saffran kommer från, direkt från saffransodlare utan mellanhänder.

I mer än 3000 år har saffran odlats i detta område och har blivit känd för sin höga kvalitet och optimala klimatförhållanden för saffranstillväxt.

Pardis Saffron är en stor grossist som endast arbetar med saffran från Iran och de har sina egna jordbruksfält, vilket betyder att du som köper saffran på Råvarubutiken vet att det kommer från en äkta tillverkare med kärlek för just saffran.

En av världens bästa

Företaget tar kontroll över produkterna under odling och skördning och väljer sedan de högsta kvalitetsprodukterna som har ett Laboratorium-Intyg från Irans Saffran Institut i Torbat-e-Heydarieh Universitet, enligt internationell standard ISO 3632 för saffran i klass 1. (Högsta möjliga klass för saffran)

Eftersom saffran är väldigt känsligt mot ljus och fukt, förpackar Pardis Saffron och levererar det i metallburkar som tillverkats i Sverige och har certifikat för användning inom livsmedelsbranschen.

  • Pardis Saffron erbjuder olika storlekar från 1 g till 2 kg för hushåll, bagerier, restauranger, glassbarer, kaféer och matbutiker.

Hjälper kvinnor i Iran

Under saffranssäsongen arbetar många kvinnor i deras by så när du handlar saffran av varumärket Pardis Saffron, bidrar du till att hjälpa dessa kvinnor på olika sätt, till exempel att stödja deras utbildning och sjukvård.

Är saffran gott?

Saffran har en unik smak och arom som kan beskrivas som lätt bitter och lätt söt, med inslag av en blommig, honungsliknande smak. Det används ofta som krydda i matlagning, särskilt i det persiska köket, och ger en härlig gul färg till maten. Många människor tycker att saffran är en delikatess och njuter av dess distinkta smak och doft.

Varför är saffran populärt?

Saffran är en mycket populär krydda och ingrediens i matlagning. Det används ofta för att ge smak och färg åt olika maträtter och bakverk, och är särskilt vanligt i mellanösterns och medelhavsländernas kök.

Saffran har en viktig roll i många kulturer och traditioner runt om i världen, och är en symbol för lycka, välstånd och framgång.

 

Läs mer

Visar alla 2 resultat