Dr martins Coco

Dr Antonius Martins skapade företaget Dr Martins Coco med visionen att kunna erbjuda ”den bästa kokosnötjuicen i världen som kan köpas på flaska”. Han spenderade många år med att söka efter småskaliga odlare, certifiera kokosnötplantage som ekologiska och med att utveckla en process som medför att juicen från den unga kokosnöten kan föras över till flaskor och andra förpackningar utan att tappa värde och smak. Man kan säga att han slutligen lyckades med sin vision.

Idag erbjuder Dr Martins Coco en rad olika produkter innehållande kokosnötjuice från unga kokosnötter som kommer från noggrant utvalda plantage i Brasilien, Sri Lanka och Filippinerna. Ingen regnskog påverkas negativt i samband med odlingen och alla råvaror samt tillverkningsmetoder är till hundra procent ekologiskt certifierade. Därtill kommer en rad olika certifieringar och märkningar såsom fair trade, allt för att säkerställa högsta kvalitet. Produkterna är även helt fria från GMO.

Dr Martins Coco arbetar ständigt för att minimera sitt koldioxidavtryck från odling, transport och tillverkning.

Varför gillar vi Dr Martins Coco?

  • 100 % ekologiskt
  • Hög kvalitet
  • Ingen negativ påverkan av regnskog
  • GMO-fritt
  • Vill minimera sitt koldioxidavtryck

Vad är kokosnötjuice?

Kokosnötjuice, eller kokosvatten, är en klar vätska som finns inuti omogna kokosnötter och har länge uppskattats som en värdefull dryck av människor. Kokosnöten kan innehålla upp till en liter juice beroende på dess storlek. Juicen är mycket populär i Centralamerika, Asien, Oceanien och ses som Brasiliens nationaldryck. Det kan ta ett tag att vänja sig vid smaken men vi på Råvarubutiken tycker helt klart att det får ta den tiden det tar – testa själv så får du se!

Läs mer

Endast ett sökresultat