Bee Health

Bee Health är en av Storbritanniens ledande hälsovårdstillverkare och världens ledande leverantör av propolisprodukter. Företaget har sitt ursprung i hjärtat av Yorkshire och levererar idag sina produkter såsom vitaminer, mineraler, kosttillskott och superfoods – i form av kapslar, tabletter, pastiller och krämer – till kunder i över 40 länder.

Företaget arbetar även ständigt med att upprätthålla högsta kvalitetsstandarder för att kunna erbjuda produkter och service av hög kvalitet. Produkterna är även ekologiskt certifierade och innehåller inte några syntetiska tillsatser.

Vad kännetecknar Bee Health?

  • Hög kvalitet
  • Ekologiska produkter
  • Inga syntetiska tillsatser
  • Världens ledande leverantör av propolisprodukter

Vad är då propolis för något?

Propolis, även kallat bikitt, är det material som tätar bikupan och skyddar den mot bakterier, svamp och virus. Man kan säga att propolis är en blandning av kåda från barrträd, hartsöverdraget på knoppar av lövträd samt pollen och frön, som ihop med binas saliv tuggas samman till små bitar.

Vi på Råvarubutiken har i dagsläget Bee Healths kapslar med bipollen i vårt sortiment.

Vad menas då med bipollen?
Bipollen är klumpar av pollen och nektar från blommor som biet besökt. Bina transporterar dessa pollen till kupan där en viss del av det insamlade pollenet skrapas av från binas ben på väg in i de trånga gångarna i kupan. Dessa samlas upp och tas till vara på av biodlarna. De flesta pollenallergiker kan äta bipollen. Är du allergisk mot andra biprodukter eller bistick bör du testa med en mycket liten mängd bipollen till att börja med innan du kan öka successivt.

Bipollen kan ätas som de är, blandas i en smoothie eller strös över frukostgröten – testa dig fram till vad som passar dig bäst!

Läs mer

Endast ett sökresultat