Algaran Seaweed

AlgAran grundades 2004 i Donegal, Irland. Detta tack vare Rosaria Piseri, en italienska med en mastersexamen i Biologisk kosmetik, en doktorsexamen i homeopati och en stor passion för alger. Hennes envisa studier av alger ledde fram till det företag som AlgAran är idag.

AlgAran erbjuder en mängd av naturliga och ekologiskt certifierade hälso- och skönhetsprodukter innehållande alger. Produkterna innehåller inte genetiskt modifierade råmaterial, färgämnen, skadliga kemikalier, petroleum, parabener eller Sodium Laureth sulfat. Alla alger skördas för hand i närheten av Kilcar och Glencolmcille i sydvästra Donegal.

Varför välja AlgArans produkter?

  • Ekologiskt certifierade
  • Vetenskapliga studier ligger till grund för produkterna
  • Algerna skördas för hand
  • Innehåller inga konstiga tillsatser
  • Produktion som bidrar till det lokala samhället

Vad kan man använda alger till?
Alger kan användas till mycket! Du kan äta dem råa i en sallad, tillaga dem som ett komplement – ungefär som morötter och potatis, du kan ha dem i soppor eller i pasta, se nedanföljande recept. Det är dessutom gott att sprinkla torkad alg över maten istället för salt. Alger kan även användas i skönhetsprodukter då de tros bidra till hudens välbefinnande.

Penne All’Arrabbiata och Dulse (Palmaria Palmata)

  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 1 – 1½ tsk torkad röd paprika
  • ¼ kopp Dulse-flingor
  • 1 burk tomater
  • Salt
  • 250 – 300g Penne pasta
  • 2 msk persilja, hackad

Fräs vitlök, Dulseflingor och röd paprika i olivolja. Stek under omrörning i cirka 3 minuter; bryn inte vitlöken.

Lägg tomaterna i en mixer och gör dem flytande.

Rör ner i vitlöksblandningen. Sjud under omrörning tills såsen är något reducerad och har tjocknat (cirka 20 minuter). Smaka av med salt efter smak.

Koka pennen i rikligt med kokande saltat vatten tills den är al dente (cirka 10 minuter).

Blanda med såsen och strö över persilja.

Njut!

Läs mer

Visar alla 7 resultat