Ashwagandhapulver RB EKO 125G

Artikel nr: 602001
EAN: 7340051808570
89 kr

Ashwagandhapulver

 

Utvinning och historia

Ashwagandha nämns i diverse ayurvediska skrifter så långt tillbaka som 6000 f.Kr. Namnet betyder “hästens lukt” eftersom ashwagandharotens odör starkt påminner om hästens.

På latin heter ashwagandha Withania Somnifera vilket betyder “sömngivande”.

 

Ashwagandhaväxten blir cirka 170 cm hög och dess frukt är relativt liten till storleken, ofta i nyanser av gult och rött. Växten hittas mestadels i Indien, Sri Lanka och Pakistan. De bästa exemplaren väljs noga ut innan de torkas och mals ner till ett finkornigt pulver. Eftersom pulvret kommer från hela växten går inga näringsämnen förlorade i processen.

 

OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.

Ursprung: Indien
Ingredienser: pulver av rotdelar från ashwagandha

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 1159 kJ/277 kcal
Fett 0,3 g
Kolhydrater 46,9 g
-varav sockerarter 10,7 g
Protein 3,7 g
Fiber 36 g
Salt 0 g

 

OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.

Användning och recept

Det finns massor av sätt att förtära ashwagandha. På morgonen kan du enkelt blanda pulvret antingen i filen eller i din morgonshake. På kvällen, precis innan läggdags, blandar man med fördel ashwagandha med ett varmt glas mjölk för att få kroppen att slappna av och enklare falla in i en energipåfyllande sömn. Man kan dessutom använda örten som hudkräm om man blandar den med någon olja.

Vi rekommenderar även att du köper vårt kakaopulver och blandar till en kopp ashwagandhachoklad!

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.