Artikelnr: 605055

Acaipulver Frystorkat RB RAW&EKO 75g

129 kr
Prishistorik
Lägsta priset senaste 30 dagarna var 129 kr

Leverans inom 1-3 dagar

Om produkten

Acaipulver är ett produkt som utvinns från acaibär, små blålila frukter som huvudsakligen växer i Amazonas djungel och andra delar av Sydamerika. Dessa bär har länge varit en del av de lokala kulturerna och har en unik smakprofil som liknas vid en kombination av blåbär, oliv och choklad, vilket ger dem en rik och komplex smak.

 

För att skapa acaipulver skördas acaibären noggrant när de är mogna. Kärnorna avlägsnas, och fruktköttet genomgår en process som kallas frystorkning vid låga temperaturer. Denna metod används för att bevara smaken och de näringsämnen som finns naturligt i bären.

 

När man letar efter acaipulver av hög kvalitet är det viktigt att överväga några faktorer. Först och främst bör man leta efter acaipulver som är tillverkat av färska och mogna acaibär av hög kvalitet. Detta säkerställer en bättre smak och näringsinnehåll.

 

För det andra är frystorkning en nyckelkomponent för att bevara smak och näringsvärde. Acaipulver av bra kvalitet är frystorkat för att behålla den naturliga smaken och de näringsämnen som finns i bären.

 

Sist men inte minst, leta efter ett acaipulver som inte har tillsatt socker, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Detta säkerställer att du får den renaste acaipulvret med alla dess naturliga egenskaper intakta. Vi brukar säga att ju mörkare acaipulvret är, desto bättre.

 

Acaipulver har blivit alltmer populärt som ett mångsidigt tillskott till kosten på grund av sin smak och potential att berika dina måltider med näringsämnen. Det kan enkelt blandas i smoothies, juicer eller användas som en ingrediens i en mängd olika recept. Genom att välja acaipulver av hög kvalitet kan du njuta av den rika smaken och de potentiella hälsofördelarna som acaibär har att erbjuda.

Specifikation

Acaipulver

Innehåll: Frystorkade och pulveriserade açaíbär
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien


Näringsvärde per 100 g:

Energi 2352 kJ/571 kcal
Fett 49,1 g
varav mättat fett 14,6 g
Kolhydrater 8,6 g
varav sockerarter 0,9 g
Kostfiber  26,1 g
Protein 9,7 g
Salt 0,088 g

 

OBS! Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.

 

 

 

Användning

Acaipulver är ett mångsidigt superfood som ger en djup och fyllig smakprofil till en mängd olika recept och drycker. Här är några kreativa sätt att använda produkten!

 

1. Acai Smoothie Bowl: En av de mest populära användningarna av acaipulver är att skapa acai smoothie bowls. Blanda acaipulver med frysta bär, en banan och växtbaserad mjölk i en blender för att skapa en tjock och krämig smoothie. Häll den i en skål och toppa med skivad frukt, nötter, frön och honung för en näringsrik och färgstark frukost eller mellanmål.

2. Acai Smoothie: Du kan också göra en enkel acai smoothie genom att mixa acaipulver med andra frysta eller färska frukter, yoghurt eller växtbaserad mjölk. Tillsätt lite sötning om så önskas.

3. Acai Bowl med Müsli: För en extra krispighet kan du toppa din acai bowl med hälsosam müsli eller granola. Detta ger en trevlig kontrast till den krämiga acai-smoothien och ökar konsistensen.

4. Acai Desserts: Acaipulver kan användas för att skapa en rad hälsosamma efterrätter som acai-isglass, acai-popsicles eller acai-tårtor. Dessa är perfekta alternativ för att stilla din sötsug utan att kompromissa med din hälsa.

5. Acai Smoothie med Gröna Bladgrönsaker: För en extra näringsboost kan du inkludera acaipulver i gröna smoothies. Kombinera det med spenat, grönkål eller andra bladgrönsaker för en vitaminrik dryck.

6. Acai Dryck: Blanda acaipulver med vatten eller kokosvatten för en uppfriskande och hälsosam dryck. Tillsätt lite citronsaft eller limesaft för extra smak.

 

 

Prishistorik
Trygg E-handel

Handla tryggt

Snabb leverans

Snabb leverans

Poäng på alla köp

Poäng på alla köp

Tillgänglighet av bra produkter

Råvarubutiken är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.